Lantmännen on maatalousosuuskunta ja johtava toimija maatalous-, kone-, bioenergia- sekä elintarvikealalla Pohjois-Euroopassa.
Aamiaiscroissantit
Kokosimme erityisesti aamupalalle sopivia croissanttien täytereseptejä, jotka sopivat hyvin pohjoismaalaiseen makuun. Kokeile vaikka tee-se-itse-periaatteella!
- croissantteja, esim. SBS Premium Croissant
MEKSIKOLAISELLA KANASALAATILLA:
- 300 g kananrintaa nyhdettynä
- 150 g kevyttä tuorejuustoa
- ½ hienoksi leikattu chili
- 30 g hienoksi leikattua jalapeñoa
- 2 rkl hienonnettua korianteria
- 2 rkl vastapuristettua limen mehua
- suolaa ja pippuria myllystä
- 150 g kauden salaattia
LOHISALAATILLA JA WASABILLA MAUSTETULLA MÄDILLÄ:
- 300 g savustettua lohta suikaleina
- 150 g kevyttä tuorejuustoa
- 100 g kuorittua ja pilkottua kurkkua
- 2 rkl vastapuristettua limen mehua
- 1 tl akaasiahunajaa
- 2 tl wasabilla maustettua mätiä
- suolaa ja pippuria myllystä
- 150 g kauden salaattia
KINKKUSALAATILLA:
- 300 g kinkkusuikaleita
- 150 g kevyttä tuorejuustoa
- 1 kpl hienonnettu punasipuli
- ½ dl hienonnettua ruohosipulia
- 1 rkl vastapuristettua limen mehua
- suolaa ja pippuria myllystä
- 150 g kauden salaattia
PERINTEISELLÄ KANASALAATILLA:
- 300 g kananrintaa nyhdettynä
- 150 g kevyttä tuorejuustoa
- 100 g keitettyä parsaa paloina
- 50 g paistettua pekonia
- 1 kpl hienonnettu salottisipuli
- 1 rkl vastapuristettua limen mehua
- suolaa ja pippuria myllystä
- 1 tl currya
- 150 g kauden salaattia
LÄMMINSAVUSTETULLA LOHELLA:
- 300 g lämminsavustettua lohta
- 100 g kevyttä tuorejuustoa
- 2 rkl majoneesia
- 1 kpl hienonnettu punasipuli
- 1 rkl leikattua tilliä
- 1 rkl leikattua ruohosipulia
- suolaa ja pippuria myllystä
- sitruunan kuorta
- ruukku vesikrassia
KATKARAPUSALAATILLA:
- 300 g isoja katkarapuja
- 150 g kevyttä tuorejuustoa
- 3 kpl leikattuja sipuleita
- 100 g keitettyä parsaa paloina
- 2 rkl leikattua tilliä
- 1 rkl vastapuristettua limen mehua
- suolaa ja pippuria myllystä
- 150 g kauden salaattia
- Halkaise croissantit kokonaan.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään.
- Laita pohjalle kauden salaattia tai vesikrassia.
- Täytä ja koristele.