Lantmännen on maatalousosuuskunta ja johtava toimija maatalous-, kone-, bioenergia- sekä elintarvikealalla Pohjois-Euroopassa.
Avoleipä uppomunalla ja pinaatilla
Herkullinen, lämmin avoleipä uppomunalla, pinaatilla, tomaatilla ja fetajuustolla. Maistuva ja täyttävä lämmin leipä brunssille tai lounaalle.
- 10 viipaletta Vaasan Kiviarina Vehnäleipää
- 10 kananmunaa
- 200 g pinaattia
- 1 tl hienonnettua valkosipulia
- ripaus suolaa
- ripaus valkopippuria
- 10 paistettua tomaattia
- 100 g fetajuustoa
- Paahda leipäviipaleet rapeaksi pannulla tai uunissa tilkassa oliiviöljyä.
- Kypsennä pinaatti kevyesti oliiviöljyssä valkosipulin, suolan ja pippurin kanssa. Jaa pinaattiseos leipäviipaleille.
- Lisää lohkotut paistetut tomaatit ja hienonnettu fetajuusto.
- Kruunaa leipä uppomunalla juuri ennen tarjoilua.
VINKKI: Käytä aina tuoreita kananmunia, sillä vanhempien kananmunien valkuainen leviää helposti uppomunan valmistuksessa. Käytä valmistuksessa 2 rkl etikkaa ja 1,5 l vettä. Vesi ei saa olla kiehuvaa, mutta lämpötilan tulisi olla noin 60-70-astetta uppomunan valmistuksen aikana.
Muista poistaa varret pinaatinlehdistä. Paista pinaatinlehdet nopeasti pannulla säilyttääksesi tuoreen vihreän värin.