Bánh mì

Ismo Sipeläinen, Suomen Bocuse d’Or edustaja kaudelle 2024-2025, ideoi ravintoloille reseptiikkaa Lantmännen Unibaken leipien ja Arla Pron maitotuotteiden voimin. Ismon apuna on ollut Kaisa Laanemäe, joka on Ismon assistenttina kisakauden.


5–10 annosta
  • 5 kpl Vaasan Vaalea Sandwich-patonki
  • 150 g Apetina kuutiot 20% 1kg, vähälaktoosinen
  • 3 dl Arla Luonto+ luonnonjogurtti 5kg, laktoositon
  • ½ pnt minttua        
  • 1 pkt Arla tuorejuusto valkosipuli & yrtti, laktoositon 1,5kg 
  • 1 kpl kurkku
  • 2 kpl porkkana
  • 1 rs tulista silmusalaattia

  1. Murusta Apetina kuutiot jogurtin joukkoon ja hienonna mintusta lehdet joukkoon.
  2. Mausta vastarouhitulla pippurilla.
  3. Lämmitä leivät nopeasti halutessasi uunissa 180 asteessa 5 minuuttia.
  4. Levitä leipiin tuorejuustoa.
  5. Leikkaa kurkusta ja porkkanasta ohuita tikkuja.
  6. Täytä leipä kerroksittain kasviksilla sekä maustetulla jogurtilla.
  7. Viimeistele silmusalaatilla sekä pienillä mintun lehdillä.