Lantmännen on maatalousosuuskunta ja johtava toimija maatalous-, kone-, bioenergia- sekä elintarvikealalla Pohjois-Euroopassa.
BLT sinihomejuustolla
Ismo Sipeläinen, Suomen Bocuse d’Or edustaja kaudelle 2024-2025, ideoi ravintoloille reseptiikkaa Lantmännen Unibaken leipien ja Arla Pron maitotuotteiden voimin. Ismon apuna on ollut Kaisa Laanemäe, joka on Ismon assistenttina kisakauden.
- 1 kpl Vaasan Moniviljapaahtoleipä, 3 viipaletta per annos
- 6 kpl pekonisiivuja
- 1 kpl tomaatti
- 1 kpl sydänsalaatti
- 2 rkl majoneesia
- 2 kpl Arla Pro Burger Blue viipale 300g
- Paahda pekoni rapeaksi 180-asteisessa uunissa leivinpaperin päällä.
- Kun pekonit ovat valmiita kannattaa leivät paahtaa pellille jäävässä pekoni rasvassa 3–6 minuuttia välillä kääntäen.
- Viipaloi tomaatti ja irrota sydänsalaatin lehdet toisistaan.
- Levitä hieman majoneesia jokaiselle leipäviipaleelle.
- Kasaa täytteet kerroksittain kahdelle leipäviipaleelle.
- Nosta lopuksi leivät torniksi.
- Kääri leivinpaperiin ja leikkaa halutessasi puoliksi.