BLT sinihomejuustolla

Ismo Sipeläinen, Suomen Bocuse d’Or edustaja kaudelle 2024-2025, ideoi ravintoloille reseptiikkaa Lantmännen Unibaken leipien ja Arla Pron maitotuotteiden voimin. Ismon apuna on ollut Kaisa Laanemäe, joka on Ismon assistenttina kisakauden.


1–2 annosta
  • 1 kpl Vaasan Moniviljapaahtoleipä, 3 viipaletta per annos
  • 6 kpl pekonisiivuja
  • 1 kpl tomaatti
  • 1 kpl sydänsalaatti
  • 2 rkl majoneesia
  • 2 kpl Arla Pro Burger Blue viipale 300g

  1. Paahda pekoni rapeaksi 180-asteisessa uunissa leivinpaperin päällä.
  2. Kun pekonit ovat valmiita kannattaa leivät paahtaa pellille jäävässä pekoni rasvassa 3–6 minuuttia välillä kääntäen.
  3. Viipaloi tomaatti ja irrota sydänsalaatin lehdet toisistaan.
  4. Levitä hieman majoneesia jokaiselle leipäviipaleelle.
  5. Kasaa täytteet kerroksittain kahdelle leipäviipaleelle.
  6. Nosta lopuksi leivät torniksi.
  7. Kääri leivinpaperiin ja leikkaa halutessasi puoliksi.