Brie-kierre

Ismo Sipeläinen, Suomen Bocuse d’Or edustaja kaudelle 2024-2025, ideoi ravintoloille reseptiikkaa Lantmännen Unibaken leipien ja Arla Pron maitotuotteiden voimin. Ismon apuna on ollut Kaisa Laanemäe, joka on Ismon assistenttina kisakauden.


8–12 annosta

  1. Avaa Myllyn Paras Iso Lehtitaikina kokonaan leivinpaperin päälle.
  2. Kauli taikinaa hieman ohuemmaksi.
  3. Leikkaa juustokiekkoon muutama ristiviilto maksimissaan juuston puoliväliin.
  4. Aseta brie-juusto keskelle taikinaa ja leikkaa 12–14 viiltoa taikinaan juuston reunasta.
  5. Kieritä taikinan lehdet kierteelle ja kiedo kierteet myötäpäivään brien ympärille hieman lomittain.
  6. Ripottele pinnalle nypittyjä rosmariinin lehtiä sekä hieman hienonnettuja saksanpähkinöitä.
  7. Paista 200 asteessa 12–15 minuuttia kunnes taikina on kypsynyt ja juusto on sulanut.
  8. Halutessasi ripottele pinnalle hieman sormisuolaa ja valuta hieman juoksevaa hunajaa spiraalin omaisesti piiraan päälle.