Lantmännen on maatalousosuuskunta ja johtava toimija maatalous-, kone-, bioenergia- sekä elintarvikealalla Pohjois-Euroopassa.
Brie-kierre
Ismo Sipeläinen, Suomen Bocuse d’Or edustaja kaudelle 2024-2025, ideoi ravintoloille reseptiikkaa Lantmännen Unibaken leipien ja Arla Pron maitotuotteiden voimin. Ismon apuna on ollut Kaisa Laanemäe, joka on Ismon assistenttina kisakauden.
- 1 kpl Myllyn Paras Iso Lehtitaikina 600g
- 1 kpl Castello Extra Creamy Brie 200g
- 2 oksaa rosmariinia
- 0,5 dl saksanpähkinöitä
- sormisuolaa
- hunajaa
- Avaa Myllyn Paras Iso Lehtitaikina kokonaan leivinpaperin päälle.
- Kauli taikinaa hieman ohuemmaksi.
- Leikkaa juustokiekkoon muutama ristiviilto maksimissaan juuston puoliväliin.
- Aseta brie-juusto keskelle taikinaa ja leikkaa 12–14 viiltoa taikinaan juuston reunasta.
- Kieritä taikinan lehdet kierteelle ja kiedo kierteet myötäpäivään brien ympärille hieman lomittain.
- Ripottele pinnalle nypittyjä rosmariinin lehtiä sekä hieman hienonnettuja saksanpähkinöitä.
- Paista 200 asteessa 12–15 minuuttia kunnes taikina on kypsynyt ja juusto on sulanut.
- Halutessasi ripottele pinnalle hieman sormisuolaa ja valuta hieman juoksevaa hunajaa spiraalin omaisesti piiraan päälle.