Briossi mortadellalla

Ismo Sipeläinen, Suomen Bocuse d’Or edustaja kaudelle 2024-2025, ideoi ravintoloille reseptiikkaa Lantmännen Unibaken leipien ja Arla Pron maitotuotteiden voimin. Ismon apuna on ollut Kaisa Laanemäe, joka on Ismon assistenttina kisakauden.


6–12 annosta
  • 6 kpl Vaasan Street Food Voibriossi
  • Arla tuorejuusto valkosipuli & yrtti, laktoositon
  • 0,5 dl pistaasipähkinää, kevyesti rouhittuna
  • 150 g Mortadella -leikkelemakkaraa ohuina siivuina

  1. Paahda briossit lämpimiksi halutessasi joko uunissa tai pienessä määrässä kirkastettua voita kullan ruskeiksi.
  2. Levitä briossin molempiin puoliin runsaasti tuorejuustoa ja ripottele hieman pistaasipähkinöitä pinnoille.
  3. Asettele mortadella mahdollisimman ilmavasti briossin väliin.