Lantmännen on maatalousosuuskunta ja johtava toimija maatalous-, kone-, bioenergia- sekä elintarvikealalla Pohjois-Euroopassa.
Copenhagen Crush
Täytä rieska kanalla tai falafelilla, porkkanaraasteella, punajuurella ja turkkilaisella jugurtilla niin saat mainion wrapin vitriiniin tai kokoustarjoiluiksi.
- 10 kpl SBS Rieskaneliöitä
- 40 kpl (640 g) premium falafelia (vaihtoehtoisesti paistettua kanaa)
- 800 g pestyjä punajuuria
- karkeaa merisuolaa
- 2 rkl sherryviinietikkaa (vaihtoehtoisesti punaviinietikkaa)
- 4 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
- 500 g porkkanaraastetta appelsiinilla
- 1 kpl iso appelsiini
- 400 ml turkkilaista jogurttia
- 4 rkl hienonnettua ruohosipulia
- suolaa ja pippuria
- Esilämmitä uuni 165 asteeseen.
- Laita punajuuret uuninkestävään vuokaan ja peitä merisuolalla. Varmista, että punajuuret ovat kauttaaltaan peittyneet.
- Paista uunissa noin 1 tunti kunnes punajuuret ovat kauttaaltaan kypsyneet. Anna jäähtyä.
- Kuori punajuuret ja pilko ne pieniksi paloiksi. Voit myös käyttää monitoimikonetta ja karkeasti pienentää punajuuret.
- Mausta sherryviinietikalla ja oliiviöljyllä.
- Paista falafelit pakkauksen ohjeen mukaan.
- Tee porkkanaraaste: raasta porkkanat, lisää joukkoon appelsiinin hedelmälihaa ja yhden appelsiinin mehu. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Paahda rieskoja 20 sekuntia 220 asteessa paistolevyllä.
- Laita rieskalle ensin punajuurta, neljä falafelia ja lusikallinen turkkilaista jogurttia.
- Lisää lopuksi porkkanaraaste ja viimeistele ruohosipulilla. Rullaa.