Croque monsieur

Ismo Sipeläinen, Suomen Bocuse d’Or edustaja kaudelle 2024-2025, ideoi ravintoloille reseptiikkaa Lantmännen Unibaken leipien ja Arla Pron maitotuotteiden voimin. Ismon apuna on ollut Kaisa Laanemäe, joka on Ismon assistenttina kisakauden.


8 annosta
  • 1 kpl Vaasan Kaurasko, 2 viipaletta per annos
  • 2 rkl Dijon-sinappia
  • 100 g kinkkuviipaleita
  • 100 g Arla Pro Emmentalviipale 28% 750g

JUUSTOKASTIKE:

  • 35 g vehnäjauhoja
  • 35 g Arla Meijerivoi
  • 5 dl Arla kevytmaito Suomi 1L
  • 1 dl Arla Pro luomu emmentalraaste 29% 1,5kg

  1. Paahda leivät pannulla tai uunissa.
  2. Voitele leivät sinapilla molemmin puolin.
  3. Täytä leivät kinkulla sekä emmentaljuustolla.
  4. Valmista juustokastike kypsentämällä jauhot voissa ja lisäämällä kuuma maito joukkoon. Älä anna ottaa väriä.
  5. Lisää joukkoon juustoraaste ja sekoita tasaiseksi.
  6. Levitä leivän kanteen juustokastike sekä halutessasi vielä juustoa.
  7. Paista leipiä uunissa, kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä.
  8. Voit myös käyttää salamanteria leipien gratinoimiseen.