Lantmännen on maatalousosuuskunta ja johtava toimija maatalous-, kone-, bioenergia- sekä elintarvikealalla Pohjois-Euroopassa.
Croque monsieur
Ismo Sipeläinen, Suomen Bocuse d’Or edustaja kaudelle 2024-2025, ideoi ravintoloille reseptiikkaa Lantmännen Unibaken leipien ja Arla Pron maitotuotteiden voimin. Ismon apuna on ollut Kaisa Laanemäe, joka on Ismon assistenttina kisakauden.
- 1 kpl Vaasan Kaurasko, 2 viipaletta per annos
- 2 rkl Dijon-sinappia
- 100 g kinkkuviipaleita
- 100 g Arla Pro Emmentalviipale 28% 750g
JUUSTOKASTIKE:
- 35 g vehnäjauhoja
- 35 g Arla Meijerivoi
- 5 dl Arla kevytmaito Suomi 1L
- 1 dl Arla Pro luomu emmentalraaste 29% 1,5kg
- Paahda leivät pannulla tai uunissa.
- Voitele leivät sinapilla molemmin puolin.
- Täytä leivät kinkulla sekä emmentaljuustolla.
- Valmista juustokastike kypsentämällä jauhot voissa ja lisäämällä kuuma maito joukkoon. Älä anna ottaa väriä.
- Lisää joukkoon juustoraaste ja sekoita tasaiseksi.
- Levitä leivän kanteen juustokastike sekä halutessasi vielä juustoa.
- Paista leipiä uunissa, kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä.
- Voit myös käyttää salamanteria leipien gratinoimiseen.