Lantmännen on maatalousosuuskunta ja johtava toimija maatalous-, kone-, bioenergia- sekä elintarvikealalla Pohjois-Euroopassa.
Fetakolmio ja kreikkalaista salaattia
Kreikkalaisella salaatilla täytetty fetakolmio tuo lisää väriä vitriiniin.
- 5 kpl Vaasan Fetajuustokolmioita
- 75 g paahdettua paprikaa
- 75 g kalamataoliiveja
- 100 g revittyä salaattia valintasi mukaan
- 75 g kurkkua viipaloituna
- 75 g kirsikkatomaattia puolitettuna
- 5 lehteä tuoretta basilikaa suikaloituna
- 2 rkl sitrusvinegrettiä
- ½ tl suolaa
- mustapippuria rouhittuna
- 50 g punasipulihilloketta
PUNASIPULIHILLOKE:
- 350 g punasipulia suikaleina
- 50 g oliiviöljyä
- 2 dl punaviiniä
- 100 g sokeria
- 1/2 dl sherry- tai punaviinietikkaa
- 1 tl suolaa
- 2 oksaa rosmariinia
- Yhdistä kulhossa paprikat, oliivit, salaatti, kurkku, tomaatti ja basilika.
- Mausta vinegretillä, suolalla ja pippurilla.
- Halkaise lämmitetty fetakolmio ja täytä salaatilla.
- Lisää lopuksi punasipulihilloke.
VINKKI: Voit halutessasi tarjoilla salaatin myös erillisessä astiassa.
PUNASIPULIHILLOKE:
- Kuullota sipulit oliiviöljyssä kevyesti.
- Lisää joukkoon loput aineet ja anna hautua hiljalleen noin 35 minuuttia, kunnes seos on hillomainen.
- Poista rosmariininoksat ja käytä jäähtyneenä.