Finnish taco eli Faco

Ismo Sipeläinen, Suomen Bocuse d’Or edustaja kaudelle 2024-2025, ideoi ravintoloille reseptiikkaa Lantmännen Unibaken leipien ja Arla Pron maitotuotteiden voimin. Ismon apuna on ollut Kaisa Laanemäe, joka on Ismon assistenttina kisakauden.


4–8 annosta
  • 8 kpl Vaasan Lapin Rieskanen, Peruna
  • 100 g Arla Pro Crème Fraîche 28% laktoositon 1,8kg
  • 100 g kypsä peruna
  • muikunmäti
  • tillin oksia
  • kevätsipulia hienonnettuna

  1. Levitä crème fraîchea ohut kerros rieskojen päälle.
  2. Viipaloi perunat ja asettele rieskoille.
  3. Pirskoittele perunoiden päälle hieman öljyä sekä mausta kevyesti suolalla.
  4. Paahda rieskat nopeasti 180-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.
  5. Koristele muikun mädillä, tillin oksilla sekä hienonnetulla kevätsipulilla.
  6. Rouhi pintaan vielä hieman mustapippuria.