Lantmännen on maatalousosuuskunta ja johtava toimija maatalous-, kone-, bioenergia- sekä elintarvikealalla Pohjois-Euroopassa.
Finnish taco eli Faco
Ismo Sipeläinen, Suomen Bocuse d’Or edustaja kaudelle 2024-2025, ideoi ravintoloille reseptiikkaa Lantmännen Unibaken leipien ja Arla Pron maitotuotteiden voimin. Ismon apuna on ollut Kaisa Laanemäe, joka on Ismon assistenttina kisakauden.
- 8 kpl Vaasan Lapin Rieskanen, Peruna
- 100 g Arla Pro Crème Fraîche 28% laktoositon 1,8kg
- 100 g kypsä peruna
- muikunmäti
- tillin oksia
- kevätsipulia hienonnettuna
- Levitä crème fraîchea ohut kerros rieskojen päälle.
- Viipaloi perunat ja asettele rieskoille.
- Pirskoittele perunoiden päälle hieman öljyä sekä mausta kevyesti suolalla.
- Paahda rieskat nopeasti 180-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.
- Koristele muikun mädillä, tillin oksilla sekä hienonnetulla kevätsipulilla.
- Rouhi pintaan vielä hieman mustapippuria.