Gazpacho

Gazpacho on kylmä keitto, jonka valmistuksessa käytetään kuivahtanutta leipää. Pelasta edellispäivän leivät ja valmista Espanjassa yleistä Gazpachoa.


10 annosta
  • 2 kpl kurkku kuorittuna ja pilkottuna
  • 2 kpl punainen paprika pilkottuna
  • 1 kpl vihreä paprika pilkottuna
  • 2 kg kypsiä tomaatteja siemenet poistettuna ja pilkottuna
  • 4 kpl valkosipulin kynttä
  • 4 kpl kevätsipulia
  • 150 g leipää esim. Vaasan Kiviarina Vehnäleipää pilkottuna
  • 4 rkl sitruunan mehua
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria

VINKKI: Gazpachoon voit käyttää muuten hävikiksi menevää leipää. 

  1. Laita pilkotut ainekset kulhoon.
  2. Mausta suolalla ja pippurilla ja kaada sekaan sitruunan mehu ja reilu loraus hyvää oliiviöljyä.
  3. Siirrä jääkaappiin maustumaan noin puoleksi tunniksi.
  4. Laita seos tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
  5. Tarjoa keitto kylmänä paahdetun leivän kera.