Lantmännen on maatalousosuuskunta ja johtava toimija maatalous-, kone-, bioenergia- sekä elintarvikealalla Pohjois-Euroopassa.
Gazpacho
Gazpacho on kylmä keitto, jonka valmistuksessa käytetään kuivahtanutta leipää. Pelasta edellispäivän leivät ja valmista Espanjassa yleistä Gazpachoa.
- 2 kpl kurkku kuorittuna ja pilkottuna
- 2 kpl punainen paprika pilkottuna
- 1 kpl vihreä paprika pilkottuna
- 2 kg kypsiä tomaatteja siemenet poistettuna ja pilkottuna
- 4 kpl valkosipulin kynttä
- 4 kpl kevätsipulia
- 150 g leipää esim. Vaasan Kiviarina Vehnäleipää pilkottuna
- 4 rkl sitruunan mehua
- oliiviöljyä
- suolaa ja pippuria
VINKKI: Gazpachoon voit käyttää muuten hävikiksi menevää leipää.
- Laita pilkotut ainekset kulhoon.
- Mausta suolalla ja pippurilla ja kaada sekaan sitruunan mehu ja reilu loraus hyvää oliiviöljyä.
- Siirrä jääkaappiin maustumaan noin puoleksi tunniksi.
- Laita seos tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
- Tarjoa keitto kylmänä paahdetun leivän kera.