Lantmännen on maatalousosuuskunta ja johtava toimija maatalous-, kone-, bioenergia- sekä elintarvikealalla Pohjois-Euroopassa.
Hatsapuri pizzapohjasta
Georgialaishenkinen hatsapuri-resepti Vaasan Pizzapohjasta. Näppärä ja täyttävä hatsapuri syntyy helposti esikaulitusta, valmiista pizzapohjasta.
- Vaasan Pizzapohja
- 200 g fetajuustoa
- 200 g mozzarellaraastetta
- 1 kananmuna
Videon lopussa ohje Hatsapuriin.
- Sulata pizzapohjia yön yli kylmiössä, esimerkiksi pinottuina GN-vuokaan leivinpaperia väleissä ja huolellisesti kelmun alla. Voit sulattaa pohjan myös huoneenlämmössä 30-60 minuutissa.
- Avaa pizzapohja käsin pyörittäen jauhotetulla pöydällä, halutessasi voit käyttää kaulinta. Pizzapohja saa jäädä paksummaksi kuin pizzaa tehdessä.
- Sekoita täyte: fetaa, mozzarellaa ja kananmunaa sitomaan täytettä. Levitä 100-125 g täytettä pohjan toiselle pohjan puoliskolle.
- Voitele reuna vedellä täytteen puoliskolta, taita yhteen ja painele tiiviisti kiinni, esimerkiksi haarukan avulla. Pistele haarukalla reikiä kuoreen ennen paistoa.
- Paista 215 asteessa noin 10 minuuttia.
- Voitele kuuma hatsapuri sulatetulla voilla. Tarjoile sellaisenaan tai pienten alkuruokien seurassa.