Lantmännen on maatalousosuuskunta ja johtava toimija maatalous-, kone-, bioenergia- sekä elintarvikealalla Pohjois-Euroopassa.
Kanapatonki parsakaali-aprikoosisalsalla
Kanan rintafileellä sekä parsakaali-aprikoosisalsalla täytetty patonki on ruokaisa eväs.
- 10 kpl patonkeja, esim. Vaasan Tumma Sandwich-patonki
- 10 kanan rintafilettä
LEVITE:
- 10 pekoniviipaletta
- 150 g tuorejuustoa
- 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
- kahden limen mehu
- ½ tl cayennepippuria
SALSA:
- 200 g parsakaalin kukintoja (kypsennettynä)
- 100 g kuivattuja aprikooseja
- 2 rkl tuoretta minttua silputtuna
- 1 tl hienonnettua chiliä
- 250 g salaattia
- Paista patongit ohjeen mukaan.
- Paista kanan rintafileet ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi (laita huoneenlämpöön ennen paistamista).
- Sekoita kaikki levitteen ainekset tehosekoittimessa ja levitä patongin pohjapuolikkaalle.
- Lisää reilu kerros salaattia ja viipaloitu kana.
SALSA:
- Sekoita kaikki parsakaalisalsan ainekset tehosekoittimessa karkeaksi tahnaksi.
- Levitä kanasiivujen päälle.
VINKKI: Tarjoa patonkisipsien kera. Leikkaa öljyllä voidellusta patongista ohuita viipaleita. Ripottele päälle merisuolaa ja paahda 5 minuuttia 250-asteisessa uunissa.