Karkkipekoni New Yorker

Pilviä tavoittelevassa kerroshampparissa yhdistyy mahtava makukombo, kun kirpeän raikas kurkkumajo kohtaa suolaisen makean karkkipekonin.


10 annosta
  • 10 kpl Vaasan Street Food New York Burger -sämpylää
  • 0,4 kg jääsalaattia
  • 0,5 kg tomaattia
  • 0,15 kg sipulia
  • 1,5 kg naudan jauhelihaa (rasvaa väh. 17 %)
  • 0,02 kg suolaa
  • 0,007 kg mustapippuria
  • 0,2 kg cheddarjuustoa viipaleina

KURKKUMAJONEESI:

  • 0,1 kg cocktailkurkkuja
  • 0,4 kg majoneesia
  • 0,04 kg cocktailkurkkujen etikkalientä

KARKKIPEKONIT:

  • 0,5 kg pekonia
  • 0,005 kg chilijauhetta
  • 0,008 kg paprikajauhetta
  • 0,1 kg ruokokidesokeria

  1. Hienonna kurkut ja sekoita ne majoneesin joukkoon. Mausta lorauksella 
    kurkkujen etikkalientä.
  2. Pyörittele pekoniviipaleet maustesokeriseoksessa. Levitä pekonit leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Käännä pekonit paistoajan puolessa välissä.
  3. Suikaloi jääsalaatti. Leikkaa tomaatti viipaleiksi ja sipuli ohuiksi renkaiksi.
  4. Jaa jauheliha 20 osaan ja muotoile ohuiksi pihveiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä pihvit molemmin puolin. Jaa juusto pihveille kääntämisen jälkeen.
  5. Kuumenna sämpylät. Lusikoi kurkkumajoneesia sämpylän molemmille  leikkuupinnoille. Kokoa hampurilaiset latomalla pihvit, karkkipekonia ja kasviksia sämpylän väliin.