Korean briossi

Korealaisissa chilikurkuissa ja kimchimajoneesissa on pehmeää potkua. Tulisemman ruoan ystävän kannattaa nostaa pöytään pullo chilikastiketta burgerin kaveriksi.


10 annosta

MARINADI:

  • 0,03 kg rypsiöljyä
  • 0,03 kg seesamiöljyä
  • 0,02 kg inkivääritahnaa
  • 0,02 kg valkoviinietikkaa
  • 0,04 kg fariinisokeria
  • 0,05 kg soijakastiketta
  • 0,05 kg limetin mehua
  • 0,03 kg seesaminsiemeniä

KIMCHIMAJONEESI:

  • 0,1 kg kimchiä
  • 0,4 kg majoneesia

KIRPEÄT CHILIKURKUT:

  • 0,6 kg kurkkua
  • 0,04 kg rapeaa chiliöljyä
  • 0,02 kg soijakastiketta
  • 0,04 kg riisiviinietikkaa
  • 0,02 kg sokeria

  1. Lado broilerinfileet uunivuokaan.
  2. Sekoita rypsiöljy, seesamiöljy, inkivääritahna, valkoviinietikka, fariininsokeri ja soijakastike marinadiksi.
  3. Mausta broileri noin puolella marinadista, peitä vuoka kannella tai foliolla ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Kana saa olla reilun ylikypsää. Anna jäähtyä noin 30 minuuttia ennen nyhtämistä.
  4. Sekoita keskenään kimchi ja majoneesi.
  5. Leikkaa kurkut viipaleiksi tiiviskantiseen rasiaan ja lisää muut aineet. Sulje kansi ja hölskyttele.
  6. Sekoita lopun broilerimarinadin joukkoon limetinmehu ja seesaminsiemenet.
  7. Nyhdä broileri suikaleiksi puhtaaseen vuokaan ja kaada marinadi joukkoon. Sekoita. Kuumenna nyhtöbroileria 200-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.
  8. Hienonna kevätsipuli. Lämmitä sämpylät. Lusikoi kimchimajoneesia sämpylän molemmille leikkuupinnoille.
  9. Kokoa hampurilaiset latomalla broileria, kurkkuja ja kevätsipulia sämpylän väliin.