Lantmännen on maatalousosuuskunta ja johtava toimija maatalous-, kone-, bioenergia- sekä elintarvikealalla Pohjois-Euroopassa.
Kylmäsavulohi-voileipäkakku
Ismo Sipeläinen, Suomen Bocuse d’Or edustaja kaudelle 2024-2025, ideoi ravintoloille reseptiikkaa Lantmännen Unibaken leipien ja Arla Pron maitotuotteiden voimin. Ismon apuna on ollut Kaisa Laanemäe, joka on Ismon assistenttina kisakauden.
- 1 kpl SBS Tanskalainen ruisleipä
- 1 kpl Vaasan Moniviljapaahtoleipä
- Arla rasvaton maito Suomi 1L
TÄYTE:
- 1 file kylmäsavulohta
- 2 kpl punasipulia
- 2 dl Arla Pro Smetana 42% laktoositon 1,8kg
- 1 kpl sitruuna
- 1 pnt tilliä
- 1 pnt ruohosipulia
- 2 dl Arla Pro Crème Fraîche 28% laktoositon 1,8kg
- 2 kpl omena, kuutioituna
- suolaa
- pippuria
KUORRUTE:
- 200 g Arla Pro Crème Fraîche 28% laktoositon 1,8kg, vaahdotettuna
- Leikkaa lohi ja sipulit pieneksi kuutioksi.
- Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään, lisää täytteeseen sitruunankuori sekä mehu.
- Vuoraa kakkuvuoka (halkaisija 26 cm) tuorekelmulla.
- Leikkaa leivistä kannat pois.
- Laita vuokaan ensimmäinen kerros leipää ja kostuta se maidolla.
- Lisää täytettä ja leipää vuokaan niin kauan kunnes vuoka on täynnä.
- Anna kakun tekeytyä jääkaapissa yön yli.
- Vatkaa crème fraîche vaahdoksi ja mausta se.
- Irrota kakku vuoasta ja kuorruta se vaahdotetulla crème fraîchella.
- Koristele kakku haluamallasi tavalla.