Kylmäsavulohi-voileipäkakku

Ismo Sipeläinen, Suomen Bocuse d’Or edustaja kaudelle 2024-2025, ideoi ravintoloille reseptiikkaa Lantmännen Unibaken leipien ja Arla Pron maitotuotteiden voimin. Ismon apuna on ollut Kaisa Laanemäe, joka on Ismon assistenttina kisakauden.


10–12 hlöä

TÄYTE:

  • 1 file kylmäsavulohta
  • 2 kpl punasipulia
  • 2 dl Arla Pro Smetana 42% laktoositon 1,8kg
  • 1 kpl sitruuna
  • 1 pnt tilliä
  • 1 pnt ruohosipulia
  • 2 dl Arla Pro Crème Fraîche 28% laktoositon 1,8kg
  • 2 kpl omena, kuutioituna
  • suolaa
  • pippuria

KUORRUTE:

  • 200 g Arla Pro Crème Fraîche 28% laktoositon 1,8kg, vaahdotettuna

  1. Leikkaa lohi ja sipulit pieneksi kuutioksi.
  2. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään, lisää täytteeseen sitruunankuori sekä mehu.
  3. Vuoraa kakkuvuoka (halkaisija 26 cm) tuorekelmulla.
  4. Leikkaa leivistä kannat pois.
  5. Laita vuokaan ensimmäinen kerros leipää ja kostuta se maidolla.
  6. Lisää täytettä ja leipää vuokaan niin kauan kunnes vuoka on täynnä.
  7. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa yön yli.
  8. Vatkaa crème fraîche vaahdoksi ja mausta se.
  9. Irrota kakku vuoasta ja kuorruta se vaahdotetulla crème fraîchella.
  10. Koristele kakku haluamallasi tavalla.