Lämpimät voikkarit

Ismo Sipeläinen, Suomen Bocuse d’Or edustaja kaudelle 2024-2025, ideoi ravintoloille reseptiikkaa Lantmännen Unibaken leipien ja Arla Pron maitotuotteiden voimin. Ismon apuna on ollut Kaisa Laanemäe, joka on Ismon assistenttina kisakauden.


4 annosta
  • 4 palaa Vaasan Pitkä Ruis -leipää
  • 4 kpl tomaatteja
  • 1 kpl paprika
  • 1 kpl sipuli
  • 8 siivua meetvurstia
  • 2 rkl ketsuppia
  • 1 rkl BBQ-kastiketta
  • 0,5 tl chilihiutaleita
  • 0,5 dl Arla Pro sinihomejuustomuru 1kg
  • 4 viipaletta Arla Pro Port Salut 25% viipale 1kg
  • 0,5 rkl Arla Pro Crème Fraîche 28% laktoositon 1,8kg
  • 0,5 tl mustapippuria

  1. Kuutioi kasvikset ja meetvursti samankokoiseksi kuutioksi.
  2. Sekoita joukkoon muutama ruokalusikallinen ketsuppia ja BBQ-kastiketta, jotta levittäminen on helpompaa.
  3. Mausta seos kevyesti suolalla sekä chilihiutaleilla.
  4. Voitele leivät kevyesti ja levitä täyte tasaisesti leipien päälle.
  5. Ripottele sinihomejuustomurua tasaisesti leipien päälle.
  6. Asettele juustoviipaleet tasaiseksi pinnaksi leipien päälle.
  7. Paahda leivät 200-asteisessa uunissa, kunnes juusto on sulanut ja hieman ottanut väriä.
  8. Levitä leipien päälle paiston jälkeen hieman crème fraîchea sekä BBQ-kastiketta.