Lantmännen on maatalousosuuskunta ja johtava toimija maatalous-, kone-, bioenergia- sekä elintarvikealalla Pohjois-Euroopassa.
Lämpimät voikkarit
Ismo Sipeläinen, Suomen Bocuse d’Or edustaja kaudelle 2024-2025, ideoi ravintoloille reseptiikkaa Lantmännen Unibaken leipien ja Arla Pron maitotuotteiden voimin. Ismon apuna on ollut Kaisa Laanemäe, joka on Ismon assistenttina kisakauden.
- 4 palaa Vaasan Pitkä Ruis -leipää
- 4 kpl tomaatteja
- 1 kpl paprika
- 1 kpl sipuli
- 8 siivua meetvurstia
- 2 rkl ketsuppia
- 1 rkl BBQ-kastiketta
- 0,5 tl chilihiutaleita
- 0,5 dl Arla Pro sinihomejuustomuru 1kg
- 4 viipaletta Arla Pro Port Salut 25% viipale 1kg
- 0,5 rkl Arla Pro Crème Fraîche 28% laktoositon 1,8kg
- 0,5 tl mustapippuria
- Kuutioi kasvikset ja meetvursti samankokoiseksi kuutioksi.
- Sekoita joukkoon muutama ruokalusikallinen ketsuppia ja BBQ-kastiketta, jotta levittäminen on helpompaa.
- Mausta seos kevyesti suolalla sekä chilihiutaleilla.
- Voitele leivät kevyesti ja levitä täyte tasaisesti leipien päälle.
- Ripottele sinihomejuustomurua tasaisesti leipien päälle.
- Asettele juustoviipaleet tasaiseksi pinnaksi leipien päälle.
- Paahda leivät 200-asteisessa uunissa, kunnes juusto on sulanut ja hieman ottanut väriä.
- Levitä leipien päälle paiston jälkeen hieman crème fraîchea sekä BBQ-kastiketta.