Mantelicroissant

Etsitkö täydellistä lisäystä kahvilasi vitriiniin? Mantelicroissant on vastustamaton valinta, joka houkuttelee asiakkaita tuoksullaan ja maullaan. Tämä klassinen ranskalainen leivonnainen, täytetty herkullisella mantelitäytteellä ja päällystetty rapealla mantelilastulla, on varma hitti niin aamiaisella kuin iltapäiväkahvilla. Tutustu reseptiimme ja tuo kahvilaasi ripaus ranskalaista eleganssia!

Tähän reseptiin toimii hyvin myös edellisenä päivänä paistetut croissantit!


MANTELITÄYTE:

  • 5 dl mantelijauhetta
  • 5 dl tomusokeria
  • 4 kananmunaa
  • 200 g pehmeää voita
  • tippaa karvasmanteliaromia

TOSCA:

  • 200 g laktoositonta voita
  • 200 g mantelilastuja
  • 2 dl sokeria
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl maitoa

  1. Paista croissantit ohjeen mukaisesti ja jäähdytä kunnolla tai käytä edellispäivän croissanteja.
  2. Sekoita mantelitäytteen ainekset keskenään.​
  3. Halkaise croissantit ja pursota mantelitäytettä väliin.
  4. Valmista tosca sulattamalla voi kattilassa. Lisää sokeri, maito ja vehnäjauho. Sekoita vispilällä ja anna kiehahtaa. Lisää mantelilastut. Kaada astiaan ja vie kylmään jäähtymään.
  5. Levitä päälle toscaa ja paista 170 asteessa noin 8 min.