Lantmännen on maatalousosuuskunta ja johtava toimija maatalous-, kone-, bioenergia- sekä elintarvikealalla Pohjois-Euroopassa.
Marenkiviineri
Ylelliset marenkiviinerit sopivat juhlavampaan kahvihetkeen! Koristele paistetut kruunuviinerit marenkivaahdolla, tuoreilla marjoilla ja tomusokerilla.
- 10 kpl paistettuja Vaasan Vaniljaisia viinereitä
- 100 g huoneenlämpöistä kananmunan valkuaista
- 200 g tomusokeria
- 50 ml vettä
- tuoreita marjoja
- Sekoita sokeri ja vesi pienessä kattilassa keskilämmöllä. Käytä lämpömittaria nesteen lämpötilan hallitsemiseksi.
- Vispaa kananmunanvalkuaisia hitaalla tahdilla joko yleiskoneella tai käsivatkaimella vaahdoksi.
- Lämmitä sokeria kunnes se saavuttaa 121 asteen lämpötilan, ja sitten hitaasti kaada se valkuaisten joukkoon jatkuvasti vatkaten.
- Nosta vatkaimen nopeutta ja vispaa, kunnes seoksen lämpötila laskee huoneenlämpöiseksi – marenkivaahto on nyt valmis käyttettäväksi.
- Lisää marenkivaahto pursotuspussiin, jossa on metallinen tylla, ja koristele jäähtyneet viinerit esimerkiksi oheisen kuvan mukaisella tavalla.
- Liekitä marenkeja hieman tai laita viinerit hetkeksi keskilämpöisen grillivastuksen alle.
- Viimeistele tuoreilla marjoilla ja tomusokerilla halutessasi.
VINKKI:
Anna marengille ainutlaatuista lisämakua lisäämällä veden joukkoon esimerkiksi ruusuvettä tai appelsiini-, vanilja- tai piparminttuaromia.