Lantmännen on maatalousosuuskunta ja johtava toimija maatalous-, kone-, bioenergia- sekä elintarvikealalla Pohjois-Euroopassa.
Mausteinen lihapullapatonki
Rouheinen lihapullapatonki itsetehdyillä, mausteisilla lihapullilla ja yrttisellä tomaattikastikkeella vie taatusti nälän! Kokeile kesäsesongin vitriinissä.
- 10 kpl Vaasan Mini Rouhepatonkia
Mausteiset lihapullat:
- 500 g naudan jauhelihaa
- 1 dl hienoksi raastettua parmesaania
- 1 dl mantelijauhoja
- 1½ tl suolaa
- 1 tl oreganoa
- 1 tl timjamia
- 1 tl basilikaa
- 1 kourallinen hienonnettua persiljaa
- 1 kananmuna
- 2-3 rkl öljyä
Mausteinen tomaattikastike:
- 1 purkillinen tomaattimurskaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl hienonnettua, tuoretta basilikaa
- 1 kpl hienonnettu chili
- suolaa ja pippuria
- Sulata patongit ohjeiden mukaan.
- Avaa halkaistua patonkia kunnolla, jotta lihapullille on hyvin tilaa.
- Täytä patonki lihapullilla ja lisää päälle tomaattikastiketta.
- Ripottele täytteiden päälle parmesaania ja gratinoi patonkeja uunissa, kunnes juusto on sulanut ja patonki on rapea.
- Lisää vielä tuoretta basilikaa juuri ennen tarjoilua.
Vinkki! Leikkaa patonki kolmeen osaan vinoilla leikkauksilla.
Mausteiset lihapullat:
- Sekoita keskenään jauheliha, suola, oregano, timjami, basilika, persilja sekä mantelijauho.
- Lisää joukkoon kananmuna ja öljy ja muotoile seoksesta lihapullia.
- Tee lihapullista hieman litteitä, jotta ne mahtuvat patongin sisään mukavasti.
- Laita lihapullat leivinpaperin päälle pellille ja paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
- Voit myös paistaa lihapullat pannulla.
Mausteinen tomaattikastike:
- Sekoita tomaattimurska pannulla murskattujen tai raastettujen valkosipulinkynsien, basilikan ja chilin kanssa miedolla lämmöllä.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Anna tomaattikastikkeen hautua sen aikaa, kun lihapullat ovat uunissa.
- Kun lihapullat ovat valmiit, lisää ne tomaattikastikkeeseen.