Överimunkit: pääsiäinen

Munkeista on helppo ilmentää sesonkeja! Kokeile erilaisia kuorrutteita, pääsiäisteemaisia koristeita ja keksimuruja piristämään vitriiniä pääsiäisenä.


  • erilaisia munkkeja, esim. Vaasan Junior Munkkirinkeli
  • maito- ja valkosuklaata
  • värikkäitä valmiskuorrutteita
  • nonparelleja tai strösseleitä
  • pieniä pääsiäismunia, minivaahtokarkkeja, Oreo-keksejä...

Jos dippaat munkit jäisinä, suklaata tarttuu munkkiin enemmän ja se myös jähmettyy nopeammin. Täysin sulatettuun munkkiin tarttuu ohut kerros suklaata, joka jähmettyy taas hitaammin. Pohdi, kumpi tapa on sinulle parhain.

  1. Sulata suklaa tai kuorrute sulatusteholla mikrossa tai vesihauteessa.
  2. Kasta munkki kuorrutteeseen niin, että noin puolet munkista kuorruttuu. Kuorruta puoli pellillistä kerrallaan, jotta kuorrute ei ehdi jähmettyä liikaa.
  3. Koristele joko suklaaraidoin tai erilaisin ripottein.
  4. Jos kuorrutat sulatettuja munkkeja, anna kuorrutteen jähmetä kylmiössä noin 10 minuuttia ennen esillepanoa. Mikäli kuorrutat jäisiä munkkeja, anna niiden sulaa huoneenlämmössä vähintään 15 minuuttia.
  5. Muista tuoteseloste asiakasta varten!