Paahtopaisti ja bearnaise -sämpylä

Rustiikkinen sämpylä täytettynä paahtopaistilla, bearnaise-kastikkeella ja omena-luumurelissillä maistuu hienostuneemmassakin tilaisuudessa.


10 annosta

Viipaloitu punasipuli:

  • 1 iso punasipuli, leikattu viipaleiksi
  • ½ dl viinietikkaa
  • ½ dl ruokosokeria
  • suolaa ja pippuria

Bearnaise-créme:

  • 150 g kevyttä tuorejuustoa
  • 2 rkl Bearnaise -kastikejauhettta

Omena-luumurelissi:

  • 2 kpl punasipulia
  • 3 kpl isoa luumua
  • 2 kpl isoa omenaa
  • ½ dl viinietikkaa
  • ½ dl ruokosokeria tai ruskeaa sokeria
  • 1 kpl kanelitanko

  1. Voitele sämpylät bearnaise-crémellä.
  2. Täytä kauden salaatilla ja omena-luumurelissillä.
  3. Laita päälimmäiseksi paahtopaisti ja viipaloitua punasipulia.

Viipaloidut punasipulit:

  1. Laita viinietikka ja sokeri kattilaan ja kiehauta.
  2. Lisää sekaan punasipuli ja mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Säilytä punasipulia suljetussa astiassa ja anna maustua kylmiössä ainakin 2 tuntia.

Bearnaise-créme:

  1. Sekoita tuorejuusto bearnaise-jauheen kanssa yhteen ja anna maustua kylmiössä vähintään tunnin ajan.

Omena-luumurelissi:

  1. Leikkaa punasipulit, luumut ja omenat pieniksi kuutioiksi.
  2. Laita kuutiot kattilaan viinietikan, sokerin ja kanelitangon kanssa ja keitä matalalla lämmöllä.
  3. Anna hautua noin 25 minuuttia ja jäähdytä ennen käyttöä.