Lantmännen on maatalousosuuskunta ja johtava toimija maatalous-, kone-, bioenergia- sekä elintarvikealalla Pohjois-Euroopassa.
Paahtopaisti ja bearnaise -sämpylä
Rustiikkinen sämpylä täytettynä paahtopaistilla, bearnaise-kastikkeella ja omena-luumurelissillä maistuu hienostuneemmassakin tilaisuudessa.
- 10 viipaletta SBS Italialainen Maalaisciabatta Tumma -leipää
- 20 viipaletta paahtopaistia
- 150 g kauden salaattia
Viipaloitu punasipuli:
- 1 iso punasipuli, leikattu viipaleiksi
- ½ dl viinietikkaa
- ½ dl ruokosokeria
- suolaa ja pippuria
Bearnaise-créme:
- 150 g kevyttä tuorejuustoa
- 2 rkl Bearnaise -kastikejauhettta
Omena-luumurelissi:
- 2 kpl punasipulia
- 3 kpl isoa luumua
- 2 kpl isoa omenaa
- ½ dl viinietikkaa
- ½ dl ruokosokeria tai ruskeaa sokeria
- 1 kpl kanelitanko
- Voitele sämpylät bearnaise-crémellä.
- Täytä kauden salaatilla ja omena-luumurelissillä.
- Laita päälimmäiseksi paahtopaisti ja viipaloitua punasipulia.
Viipaloidut punasipulit:
- Laita viinietikka ja sokeri kattilaan ja kiehauta.
- Lisää sekaan punasipuli ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Säilytä punasipulia suljetussa astiassa ja anna maustua kylmiössä ainakin 2 tuntia.
Bearnaise-créme:
- Sekoita tuorejuusto bearnaise-jauheen kanssa yhteen ja anna maustua kylmiössä vähintään tunnin ajan.
Omena-luumurelissi:
- Leikkaa punasipulit, luumut ja omenat pieniksi kuutioiksi.
- Laita kuutiot kattilaan viinietikan, sokerin ja kanelitangon kanssa ja keitä matalalla lämmöllä.
- Anna hautua noin 25 minuuttia ja jäähdytä ennen käyttöä.