Poron paahtopaistileipä

Ismo Sipeläinen, Suomen Bocuse d’Or edustaja kaudelle 2024-2025, ideoi ravintoloille reseptiikkaa Lantmännen Unibaken leipien ja Arla Pron maitotuotteiden voimin. Ismon apuna on ollut Kaisa Laanemäe, joka on Ismon assistenttina kisakauden.


4 annosta
  • SBS Tanskalainen ruisleipä
  • 1 kpl poron paahtopaistia
  • 100 g Arla Pro Smetana 42 % laktoositon 1,8 kg
  • 1 kpl piparjuuri
  • 1 dl puolukkaa, pakaste
  • 1 dl 1–2–3-marinointilientä

  1. Puhdista poron paahtopaisti kalvoista ja mausta pinta huolella rouhitulla pippurilla.
  2. Paahda pinta paistinpannulla pienessä tilkassa öljyä.
  3. Kun väriä on kauttaaltaan, jatka kypsentämistä 150-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpö saavuttaa 54 astetta. Anna lihan vetäytyä ja jäähtyä rauhassa.
  4. Vaahdota smetana kevyesti ja mausta suolalla sekä raastetulla piparjuurella. Sulata puolukat 1–2–3-liemessä.
  5. Leikkaa tanskalaisesta ruisleivästä viipaleita ja paahda pannulla kevyesti.
  6. Levitä pinnalle vaahdotettua smetanaa ja nostele smetanan päälle ohueksi leikattua poron paahtopaistia pieninä ruusukkeina.
  7. Ripottele hyvin valutettuja marinoituja puolukoita pinnalle ja raasta vielä lopuksi piparjuurta kaiken päälle.