Lantmännen on maatalousosuuskunta ja johtava toimija maatalous-, kone-, bioenergia- sekä elintarvikealalla Pohjois-Euroopassa.
Poron paahtopaistileipä
Ismo Sipeläinen, Suomen Bocuse d’Or edustaja kaudelle 2024-2025, ideoi ravintoloille reseptiikkaa Lantmännen Unibaken leipien ja Arla Pron maitotuotteiden voimin. Ismon apuna on ollut Kaisa Laanemäe, joka on Ismon assistenttina kisakauden.
- SBS Tanskalainen ruisleipä
- 1 kpl poron paahtopaistia
- 100 g Arla Pro Smetana 42 % laktoositon 1,8 kg
- 1 kpl piparjuuri
- 1 dl puolukkaa, pakaste
- 1 dl 1–2–3-marinointilientä
- Puhdista poron paahtopaisti kalvoista ja mausta pinta huolella rouhitulla pippurilla.
- Paahda pinta paistinpannulla pienessä tilkassa öljyä.
- Kun väriä on kauttaaltaan, jatka kypsentämistä 150-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpö saavuttaa 54 astetta. Anna lihan vetäytyä ja jäähtyä rauhassa.
- Vaahdota smetana kevyesti ja mausta suolalla sekä raastetulla piparjuurella. Sulata puolukat 1–2–3-liemessä.
- Leikkaa tanskalaisesta ruisleivästä viipaleita ja paahda pannulla kevyesti.
- Levitä pinnalle vaahdotettua smetanaa ja nostele smetanan päälle ohueksi leikattua poron paahtopaistia pieninä ruusukkeina.
- Ripottele hyvin valutettuja marinoituja puolukoita pinnalle ja raasta vielä lopuksi piparjuurta kaiken päälle.