Lantmännen on maatalousosuuskunta ja johtava toimija maatalous-, kone-, bioenergia- sekä elintarvikealalla Pohjois-Euroopassa.
Possugyros-Naanta®
Tasku täynnä herkkuja! Possugyroksella talttuu isompikin nälkä ja samalla pääsee pienelle makumatkalle Kreikkaan. Vaasan Street Food Naanta® Taskuleivässä yhdistyvät naan-leivän rakenne ja pitaleivän kätevä muoto. Se on helppo avata ja täyttää, ja kastikkeet pysyvät hyvin sen sisällä.
- 10 kpl Vaasan Street Food Naanta® Taskuleipää
- 1 kg possun sisäfileetä
- 0,03 kg valkosipulia
- 0,02 kg oliiviöljyä
- 0,01 kg kuivattua oreganoa
- 0,008 kg paprikajauhetta
- 0,005 kg jauhettua kuminaa
- 0,005 kg chilihiutaleita
- 0,01 kg suolaa
TSATSIKI:
- 0,3 kg kurkkua
- 0,008 kg suolaa
- 0,015 kg valkosipulia
- 0,3 kg turkkilaista jogurttia
- 0,005 kg mustapippuria
LISÄKSI:
- 1 kg ranskanperunoita
- 0,01 kg suolaa
- 0,4 kg tomaattia
- 0,1 kg punasipulia
- 0,4 kg jääsalaattia
- 0,3 kg fetajuustoa
- Puhdista possunfilee kalvoista. Hienonna valkosipuli. Sekoita valkosipuli, öljy ja mausteet keskenään ja hiero seos kauttaaltaan lihan pintaan.
- Kypsennä lihaa vuoassa 175-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia (sisälämpötila 70–72 astetta). Anna lihan vetäytyä paistovuoassaan noin 30 minuuttia ennen leikkaamista. Säästä lihasta irronnut nesteen ja marinadin sekoitus.
- Leikkaa liha mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi tai lastuiksi, laita takaisin vuokaan ja pyörittele vuokaan jääneissä mausteissa. Pidä lämpimänä folion alla.
- Raasta kurkku ja sekoita joukkoon suola. Anna maustua 15 minuuttia. Purista kurkuista ylimääräinen neste pois. Hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki tsatsikin aineet keskenään.
- Kypsennä ranskanperunat pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta suolalla.
- Leikkaa tomaatti kuutioiksi ja sipuli ohuiksi viipaleiksi. Revi salaatti sopiviksi suupaloiksi.
- Lämmitä Naantat ja täytä possulla, kasviksilla, tsatsikilla ja ranskanperunoilla. Murustele fetajuustoa päälle.