Possugyros-Naanta®

Tasku täynnä herkkuja! Possugyroksella talttuu isompikin nälkä ja samalla pääsee pienelle makumatkalle Kreikkaan. Vaasan Street Food Naanta® Taskuleivässä yhdistyvät naan-leivän rakenne ja pitaleivän kätevä muoto. Se on helppo avata ja täyttää, ja kastikkeet pysyvät hyvin sen sisällä.


10 annosta
  • 10 kpl Vaasan Street Food Naanta® Taskuleipää
  • 1 kg possun sisäfileetä
  • 0,03 kg valkosipulia
  • 0,02 kg oliiviöljyä
  • 0,01 kg kuivattua oreganoa
  • 0,008 kg paprikajauhetta
  • 0,005 kg jauhettua kuminaa
  • 0,005 kg chilihiutaleita
  • 0,01 kg suolaa

TSATSIKI:

  • 0,3 kg kurkkua
  • 0,008 kg suolaa
  • 0,015 kg valkosipulia
  • 0,3 kg turkkilaista jogurttia
  • 0,005 kg mustapippuria

LISÄKSI:

  • 1 kg ranskanperunoita
  • 0,01 kg suolaa
  • 0,4 kg tomaattia
  • 0,1 kg punasipulia
  • 0,4 kg jääsalaattia
  • 0,3 kg fetajuustoa

  1. Puhdista possunfilee kalvoista. Hienonna valkosipuli. Sekoita valkosipuli, öljy ja mausteet keskenään ja hiero seos kauttaaltaan lihan pintaan.
  2. Kypsennä lihaa vuoassa 175-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia (sisälämpötila 70–72 astetta). Anna lihan vetäytyä paistovuoassaan noin 30 minuuttia ennen leikkaamista. Säästä lihasta irronnut nesteen ja marinadin sekoitus.
  3. Leikkaa liha mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi tai lastuiksi, laita takaisin vuokaan ja pyörittele vuokaan jääneissä mausteissa. Pidä lämpimänä folion alla.
  4. Raasta kurkku ja sekoita joukkoon suola. Anna maustua 15 minuuttia. Purista kurkuista ylimääräinen neste pois. Hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki tsatsikin aineet keskenään.
  5. Kypsennä ranskanperunat pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta suolalla.
  6. Leikkaa tomaatti kuutioiksi ja sipuli ohuiksi viipaleiksi. Revi salaatti sopiviksi suupaloiksi.
  7. Lämmitä Naantat ja täytä possulla, kasviksilla, tsatsikilla ja ranskanperunoilla. Murustele fetajuustoa päälle.