Reuben-burgeri

Muhkea pretzel-sämpylän väliin koottu burgeri ottaa mallia klassisesta Reuben-leivästä. Tuhdin lihaisaa settiä keventää juuri sopivasti pirteä kurkku-fenkolisalaatti.


10 annosta
  • 10 kpl SBS Pretzel Hampurilaissämpylää
  • 1 kg naudan jauhelihaa (rasvaa väh. 17 %)
  • 0,008 kg suolaa
  • 0,005 kg mustapippuria
  • 0,2 kg sulatejuustoviipaleita
  • 0,5 kg suolalihaa

KARAMELLISOITU SIPULI:

  • 0,4 kg sipulia
  • 0,03 kg voita
  • 0,03 kg rypsiöljyä
  • 0,02 kg omenaviinietikkaa
  • 0,03 kg fariinisokeria
  • 0,005 kg suolaa

KURKKU-FENKOLISALAATTI:

  • 0,6 kg kurkkua
  • 0,4 kg fenkolia
  • 0,03 kg omenaviinietikkaa
  • 0,02 kg sokeria
  • 0,007 kg suolaa

DIJONMAJONEESI:

  • 0,4 kg majoneesia
  • 0,03 kg kokojyvä-dijoninsinappia

  1. Leikkaa sipuli renkaiksi. Paista sipulia voi-öljyseoksessa pannulla noin 5 minuuttia. Lisää loput aineet ja jatka paistamista toiset 5 minuuttia.
  2. Leikkaa kurkku ja fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Lisää muut aineet ja sekoita voimakkaasti.
  3. Mausta majoneesi sinapilla.
  4. Jaa jauheliha 10 osaan ja muotoile pihveiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Paista pihvit molemmin puolin. Jaa juusto pihveille kääntämisen jälkeen.
  6. Kuumenna sämpylät. Lusikoi dijonmajoneesia sämpylän molemmille leikkuupinnoille.
  7. Kokoa hampurilaiset latomalla pihvit, suolalihaa, karamellisoitua sipulia ja kurkku-fenkolisalaattia sämpylän väliin.