Lantmännen on maatalousosuuskunta ja johtava toimija maatalous-, kone-, bioenergia- sekä elintarvikealalla Pohjois-Euroopassa.
Ruispuolikuu Coleslaw
Ruispuolikuu piparjuuri-coleslawilla, savujuustolla, palvikinkulla ja suolakurkulla. Ruispuolikuun muoto tuo leivän täytteet komeasti esiin vaikka vitriinissä.
- 5 kpl Vaasan Ruispuolikuu -leipiä
- 150 g palvikinkkua
- 50 g savujuustoa
- 50 g suolakurkkua viipaloituna
- 150 g piparjuuri-coleslawta
- 45 g voita
Piparjuuri-coleslaw:
- 500 g punakaalia ohueksi suikaloituna
- 100 g lehtikaalia pestynä ja ohueksi suikaloituna
- 100 g punasipulia ohueksi viipaloituna
- 10 g kapriksia valutettuna
- 10 g lehtipersiljaa suikaloituna
- 3 rkl valkoviinietikkaa
- 2 tl suolaa
- ½ tl sokeria
- 4 rkl piparjuurimajoneesia
Piparjuurimajoneesi:
- 100 g majoneesia
- 10 g piparjuuriraastetta
- 2 tl dijon-sinappia
- Voitele ruispuolikuun pohja voilla ja kansi piparjuurimajoneesilla.
- Täytä leivät coleslaw-salaatilla palvikinkulla, savujuustolla ja maustekurkulla.
- Voit halutessasi paahtaa leivät ennen täyttämistä.
Piparjuuri-coleslaw:
- Sekoita isossa kulhossa kasvikset, etikka, suola ja sokeri, anna maustua noin 5 minuuttia ja purista ylimääräinen neste pois.
- Lisää piparjuurimajoneesi ja tarkista maku.
Piparjuurimajoneesi:
- Yhdistä kaikki ainekset kulhossa ja tarkista maku.