Lantmännen on maatalousosuuskunta ja johtava toimija maatalous-, kone-, bioenergia- sekä elintarvikealalla Pohjois-Euroopassa.
Rustic Sole tuorejuustolla ja kylmäsavulohella
Rapean Vaasan Sole Siemenleivän päälle sopii erinomaisesti tuorejuusto, kylmäsavustettu lohi ja marinoitu punasipuli. Kokeile kahvilan vitriinissä!
- 4-6 viipaletta Vaasan Sole Siemenleipää
- 2 kupillista vettä
- 1 kuppi kidesokeria
- 1/2 kupillista etikkaa 12%
- 200 g piparjuurituorejuustoa
- 200 g kylmäsavustettua lohta viipaleina
- tuoreita yrttejä maun ja sesongin mukaan (basilika, timjami, ruohosipuli, punainen mangoldi)
- Viipaloi leipä ja voitele viipaleet tuorejuustolla.
- Lisää viipaleille lohta ja marinoitua punasipulia.
- Viimeistele leivät hienoksi yrtteillä.
Marinoitu punasipuli:
- Kiehauta 2 dl vettä, 1 dl jauhettua sokeria ja 1/2 dl etikkaa. Anna jäähtyä.
- Viipaloi punasipuli hienoksi ja laita lasipurkkiin, jossa on tiukka kansi.
- Kaada jäähdytyskerroksen yli ja anna jäähtyä, mieluiten yön yli.
- Marinoitu punasipuli säilyy hyvänä jääkaapissa noin viikon.