Sienileipä

Ismo Sipeläinen, Suomen Bocuse d’Or edustaja kaudelle 2024-2025, ideoi ravintoloille reseptiikkaa Lantmännen Unibaken leipien ja Arla Pron maitotuotteiden voimin. Ismon apuna on ollut Kaisa Laanemäe, joka on Ismon assistenttina kisakauden.


4 annosta

  • Vaasan Mestarin Kaurainen Perunaleipä, 1 viipale per annos
  • 5 dl kauden ruokasieniä
  • 1 kpl sipulia kuutioituna
  • 50 g Arla normaalisuolainen meijerivoi 500 g
  • 1 dl Arla Pro Crème Fraîche 28 % laktoositon 1,8 kg
  • ½ pnt ruohosipulia hienonnettuna
  • 4 kpl kananmuna

  1. Paista sienistä suurin osa nesteestä pois, ennen kuin lisäät joukkoon kuutioidun sipulin sekä voin.
  2. Paahda sieniä matalalla lämmöllä, kunnes alkavat hieman rapeutua.
  3. Poista lämmöltä ja anna hetken jäähtyä ennen kuin lisäät crème fraîchen sienten joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Lisää joukkoon hieman hienonnettua ruohosipulia. Halutessasi myös teelusikallinen soijaa sopii lämpimään sienisalaattiin.
  5. Paahda leipäviipaleet kullan ruskeiksi pienessä määrässä voita.
  6. Nostele paahdetun leivän päälle runsaasti lämmintä sienisalaattia ja paista vielä kananmuna annoksen päälle.