Lantmännen on maatalousosuuskunta ja johtava toimija maatalous-, kone-, bioenergia- sekä elintarvikealalla Pohjois-Euroopassa.
Sienileipä
Valmista herkullinen sienileipä Vaasan Mestarin Kauraisesta Perunaleivästä, kauden ruokasienistä ja Arlan Crème Fraîchesta. Täydellinen valinta ammattikeittiöille!
Ismo Sipeläinen, Suomen Bocuse d’Or edustaja kaudelle 2024-2025, ideoi ravintoloille reseptiikkaa Lantmännen Unibaken leipien ja Arla Pron maitotuotteiden voimin. Ismon apuna on ollut Kaisa Laanemäe, joka on Ismon assistenttina kisakauden.
- Vaasan Mestarin Kaurainen Perunaleipä, 1 viipale per annos
- 5 dl kauden ruokasieniä
- 1 kpl sipulia kuutioituna
- 50 g Arla normaalisuolainen meijerivoi 500 g
- 1 dl Arla Pro Crème Fraîche 28 % laktoositon 1,8 kg
- ½ pnt ruohosipulia hienonnettuna
- 4 kpl kananmuna
- Paista sienistä suurin osa nesteestä pois, ennen kuin lisäät joukkoon kuutioidun sipulin sekä voin.
- Paahda sieniä matalalla lämmöllä, kunnes alkavat hieman rapeutua.
- Poista lämmöltä ja anna hetken jäähtyä ennen kuin lisäät crème fraîchen sienten joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Lisää joukkoon hieman hienonnettua ruohosipulia. Halutessasi myös teelusikallinen soijaa sopii lämpimään sienisalaattiin.
- Paahda leipäviipaleet kullan ruskeiksi pienessä määrässä voita.
- Nostele paahdetun leivän päälle runsaasti lämmintä sienisalaattia ja paista vielä kananmuna annoksen päälle.