Lantmännen on maatalousosuuskunta ja johtava toimija maatalous-, kone-, bioenergia- sekä elintarvikealalla Pohjois-Euroopassa.
Sipulikeitto leivässä
Ismo Sipeläinen, Suomen Bocuse d’Or edustaja kaudelle 2024-2025, ideoi ravintoloille reseptiikkaa Lantmännen Unibaken leipien ja Arla Pron maitotuotteiden voimin. Ismon apuna on ollut Kaisa Laanemäe, joka on Ismon assistenttina kisakauden.
- 8 kpl Vaasan Mestarin Hapanjuurisämpylä
- 800 g sipulia
- 4 kpl valkosipulinkynsiä
- 50 g Arla meijerivoita
- 1 rkl vehnäjauhoa
- 2 dl valkoviiniä
- 1 l lihalientä
- 2 kpl laakerinlehtiä
- 6 oksaa timjamia
- 100 g Castello Gouda 500g, raastettuna
- Viipaloi sipulit ja valkosipuli. Karamellisoi sipulit kauttaaltaan voissa.
- Ripottele joukkoon vehnäjauho ja sekoita huolella.
- Lisää valkoviini ja anna viinin haihtua melkein kokonaan, ennen kuin lisäät lihaliemen.
- Lisää joukkoon laakerinlehti sekä hieman nypittyjä timjamin lehtiä.
- Anna hautua hiljalleen noin tunnin ajan.
- Mausta suolalla sekä rouhitulla mustapippurilla.
- Leikkaa sämpylät halki ja poista yläosa. Koverra sisusta tyhjäksi. Varo, ettet puhkaise sämpylää.
- Raasta juusto ja lisää joukkoon sämpylöiden sisusta.
- Täytä sämpylät sipulikeitolla ja päällystä runsaalla juustoleipäseoksella ja tee sama sämpylän kannelle.
- Paista 180-asteisessa uunissa, kunnes juusto alkaa hieman ottaa väriä ja tarjoile.
- Koristele halutessasi hieman nypityillä timjamin lehdillä.