True Dogs: Pariisi

True Dog on premium hodari, jota kelpaa kutusa gourmet'ksi. Pariisi on täytetty peruna-aiolilla, portobellolla ja mausteisella makkaralla.


10 annosta

Peruna-aioli:

  • 2 kananmunan keltuaista (mieluiten pastöroituja)
  • ripaus suolaa
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 1,5 dl rypälesiemenöljyä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 50 g keitettyä perunaa soseena

Raparperikompotti:

  • 400 g raparperia kuutioituna
  • 100 g sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl etikkaa
  • 1 dl vettä

Paahdetut portobello-sienet:

  • 100 g portobello-sieniä 5x5 mm kokoisina kuutioina
  • loraus öljyä
  • suolaa ja pippuria

Fenkoli-crudité:

  • 1 tuore fenkoli ohuina viipaleina (käytä mandoliinia siivutukseen)
  • jäävettä

Rapeat sipulirenkaat:

  • 1 iso sipuli (tai punasipuli)
  • ripaus suolaa

 

Peruna-aioli:

  1. Vatkaa keltuaiset ja suola vaaleaksi ja kestäväksi vaahdoksi.
  2. Vatkaa joukkoon sinappi.
  3. Lisää öljy ohuena norona jatkuvasti vatkaten. Jos öljyä laittaa liikaa kerralla, majoneesi voi juoksettua.
  4. Vatkaa, kunnes olet käyttänyt koko öljyn ja seoksesta on muodostunut majoneesia.
  5. Sekoita majoneesin joukkoon puristettu valkosipulinkynsi ja perunat.

Raparperikompotti:

  1. Sekoita kattilassa kaikki ainekset ja anna kiehahtaa.
  2. Lisää raparperi ja keitä vielä 3 minuuttia.
  3. Laita kompotti muovirasiaan ja anna maustua tunti jääkaapissa.

Paahdetut portobello-sienet:

  1. Paahda portobello-sienet paistinpannulla.
  2. Ripottele sienien päälle suolaa ja pippuria. Anna jäähtyä paperipyyhkeen päällä.

Fenkoli-crudité:

  1. Liuota fenkolia jäävedessä 30 sekuntia ja kuivaa ennen käyttöä.

Rapeat sipulirenkaat:

  1. Kuori sipuli.
  2. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi mandoliinilla ja asettele sipulirenkaat leivinpaperille.
  3. Ripottele sipulien päälle suolaa.
  4. Paista 140-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes sipulirenkaat ovat rapeita.
  5. Jäähdytä sipulirenkaat ja kokoa ne säilytysrasiaan kerroksittain paperipyyhkeiden kanssa.

 Hot dogin kokoaminen:

  1. Paahda tai grillaa sämpylät ja paista tai grillaa nakit.
  2. Kokoa annos.