Tuomo Koskisen Smash Burger

Reseptin Lantmännen Unibakelle tehnyt: Tuomo Koskinen, Street Food Factory. Hän voitti Burgermestarin tittelin vuoden 2021 Burger Battle -kisassa.


10 annosta

10 kpl Vaasan Street Food Potato Burger -hampurilaissämpylöitä
1,4 kg jauhelihaarasva 20%+ (pihvi 70 g)
400 g seesami-valkosipuli-majoneesia
300 g chili-inkiväärikurkkua
korianteria

Seesami-valkosipuli -majoneesi:

kpl kananmuna
2 dl öljyä
15 g sinappia
15 g punaviinietikkaa
20 g paahdettua seesamiöljyä
1 kpl valkosipulin kynsi
4 g suolaa
6 g soijaa

Chili-inkiväärikurkku:

1 kpl kurkku​
1 kpl punainen chili​
2 dl 1-2-3-lientä (etikka, sokeri, vesi)​
15 g inkivääriraastetta

  1. Pyörittele jauheliha 70 g:n painoisiksi palloiksi.
  2. Laita pallot kuumalle parilalle ja paina niitä esimerkiksi lastalla.
  3. Käännäkun pinta on ruskistunut/karamellisoitunut.
  4. Mausta suolalla ja paista vielä hetki.
  5. Paahda Vaasan Street Food Potato Burger ruskistetussa voissa parilalla.
  6. Kokoa burger.

Seesami-valkosipuli -majoneesi:​​

  1. Lisää kaikki ainekset kapeaan kulhoon.
  2. Laita sauvasekoitin kulhoon ja käynnistä.
  3. Nosta sekoitinta vähitellen ylöspäinToista tarvittaessa.

Chili-inkiväärikurkku​:​

  1. Viipaloi kurkut ja chili.
  2. Kiehauta liemi.
  3. Jäähdytä ja kaada kurkkujen, chilien ja raastetun inkiväärin päälle.