Lantmännen on maatalousosuuskunta ja johtava toimija maatalous-, kone-, bioenergia- sekä elintarvikealalla Pohjois-Euroopassa.
Tuomo Koskisen Smash Burger
Reseptin Lantmännen Unibakelle tehnyt: Tuomo Koskinen, Street Food Factory. Hän voitti Burgermestarin tittelin vuoden 2021 Burger Battle -kisassa.
10 kpl Vaasan Street Food Potato Burger -hampurilaissämpylöitä
1,4 kg jauhelihaa, rasva 20%+ (pihvi 70 g)
400 g seesami-valkosipuli-majoneesia
300 g chili-inkiväärikurkkua
korianteria
Seesami-valkosipuli -majoneesi:
1 kpl kananmuna
2 dl öljyä
15 g sinappia
15 g punaviinietikkaa
20 g paahdettua seesamiöljyä
1 kpl valkosipulin kynsi
4 g suolaa
6 g soijaa
Chili-inkiväärikurkku:
1 kpl kurkku
1 kpl punainen chili
2 dl 1-2-3-lientä (etikka, sokeri, vesi)
15 g inkivääriraastetta
- Pyörittele jauheliha 70 g:n painoisiksi palloiksi.
- Laita pallot kuumalle parilalle ja paina niitä esimerkiksi lastalla.
- Käännä, kun pinta on ruskistunut/karamellisoitunut.
- Mausta suolalla ja paista vielä hetki.
- Paahda Vaasan Street Food Potato Burger ruskistetussa voissa parilalla.
- Kokoa burger.
Seesami-valkosipuli -majoneesi:
- Lisää kaikki ainekset kapeaan kulhoon.
- Laita sauvasekoitin kulhoon ja käynnistä.
- Nosta sekoitinta vähitellen ylöspäin. Toista tarvittaessa.
Chili-inkiväärikurkku:
- Viipaloi kurkut ja chili.
- Kiehauta liemi.
- Jäähdytä ja kaada kurkkujen, chilien ja raastetun inkiväärin päälle.