Lantmännen on maatalousosuuskunta ja johtava toimija maatalous-, kone-, bioenergia- sekä elintarvikealalla Pohjois-Euroopassa.
Uunijuusto
Ismo Sipeläinen, Suomen Bocuse d’Or edustaja kaudelle 2024-2025, ideoi ravintoloille reseptiikkaa Lantmännen Unibaken leipien ja Arla Pron maitotuotteiden voimin. Ismon apuna on ollut Kaisa Laanemäe, joka on Ismon assistenttina kisakauden.
- Vaasan Mestarin Kaurainen Perunaleipä
- 200g Arla Loputon kermajuusto 1 kg
- 50 g voi
- ½ pnt lehtipersilja
- 2 kpl valkosipulinkynsi
- Leikkaa leipään ruudukkoa, mutta älä leikkaa loppuun asti.
- Laita väleihin kermajuustoa paloina.
- Sulata voi ja laita sekaan hienonnettu lehtipersilja sekä valkosipuli.
- Sudi voita leivän päälle ja paista leipä uunissa 180 asteessa 15–20 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja leipä on kullanruskea.
- Sivele vielä voita leivän päälle ennen tarjoilua ja halutessasi viimeistele sormisuolalla.