Vegaaninen kikhernehampurilainen

Resepti vegaanisesta kikhernehampurilaisesta. Resepti ravintola-alan ammattilaisille Lantmännen Unibakelta. Hampurilaissämpylänä on Vaasan Street Foodin burgersämpylä.


10 annosta

Kikhernesalaatti:

  • 400 g kikherneitä säilykkeenä
  • 3 suolakurkkua
  • iso kourallinen salaattia
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 1 tl kapriksia
  • 1/2 tl sormisuolaa
  • tuoretta rosmariinia
  • 3-4 tuoretta parsaa
  • 500 g rucolaa
  • mustapippuria
  • 120 g vegaanista fraichea (vegaanivaihtoehto ranskankermalle)

  1. Valuta ja huuhtele kikherneet siivilässä
  2. Painele haarukalla osa kikherneistä rikki, jätä suurin osa kokonaisiksi.
  3. Pilko suolakurkkua, parsaa, kapriksia, rosmariinia ja salaattia sekä sekoita ne kikherneisiin kulhossa.
  4. Lisää etikka, suola, pippuri ja vegaaninen fraiche.
  5. Sekoita ainekset.
  6. Anna jäähtyä kylmiössä.
  7. Paahda hampurilaissämpylä, lisää rucolaa, kikhernesalaattia, kapriksia ja sormisuolaa. 
  8. Lisää hampurilaisen kannelle vegaanista fraichea ja paina kansi hampurilaisen päälle.