Lantmännen on maatalousosuuskunta ja johtava toimija maatalous-, kone-, bioenergia- sekä elintarvikealalla Pohjois-Euroopassa.
Vegaaninen kikhernehampurilainen
Resepti vegaanisesta kikhernehampurilaisesta. Resepti ravintola-alan ammattilaisille Lantmännen Unibakelta. Hampurilaissämpylänä on Vaasan Street Foodin burgersämpylä.
Kikhernesalaatti:
- 400 g kikherneitä säilykkeenä
- 3 suolakurkkua
- iso kourallinen salaattia
- 1 tl valkoviinietikkaa
- 1 tl kapriksia
- 1/2 tl sormisuolaa
- tuoretta rosmariinia
- 3-4 tuoretta parsaa
- 500 g rucolaa
- mustapippuria
- 120 g vegaanista fraichea (vegaanivaihtoehto ranskankermalle)
- Valuta ja huuhtele kikherneet siivilässä
- Painele haarukalla osa kikherneistä rikki, jätä suurin osa kokonaisiksi.
- Pilko suolakurkkua, parsaa, kapriksia, rosmariinia ja salaattia sekä sekoita ne kikherneisiin kulhossa.
- Lisää etikka, suola, pippuri ja vegaaninen fraiche.
- Sekoita ainekset.
- Anna jäähtyä kylmiössä.
- Paahda hampurilaissämpylä, lisää rucolaa, kikhernesalaattia, kapriksia ja sormisuolaa.
- Lisää hampurilaisen kannelle vegaanista fraichea ja paina kansi hampurilaisen päälle.