Lantmännen on maatalousosuuskunta ja johtava toimija maatalous-, kone-, bioenergia- sekä elintarvikealalla Pohjois-Euroopassa.
Voisilmäpullat
Vaasan Kotipullista syntyy maukkaat voisilmäpullat. Olemme tehneet leivontavideon, josta näet asteittaiset työohjeet ja vinkit voisilmäpullien leivonnassa onnistumiseen!
- Vaasan Kotipullia
- 500 g huoneenlämpöistä voita
- 125 g sokeria
- 70 g vehnäjauhoja
- pursotinpusseja
- leivinpaperia ja kelmua voisilmätangon tekemiseen
- raesokeria
Voisilmätanko:
- Sekoita voi, sokeri ja vehnäjauhot hyvin keskenään.
- Laita sekoitettu voi pursotinpusseihin.
- Leikkaa pursotinpussiin isohko reikä ja pursota maustevoita viivaksi leivinpaperille.
- Kääri leivinpaperi voin ympärille tiukaksi tangoksi.
- Kääri tangot kelmuun ja nimeä ne.
- Pakasta.
Voisilmäpullat:
- Ota jäätyneet maustevoitangot ja avaa kääreet.
- Leikkaa tangosta haluamasi kokoisia nappeja.
- Sulata Kotipullat pakkauksen ohjeen mukaan.
- Painele voinapit pullien keskelle.
- Koristele raesokerilla.
- Paista 175 asteessa 12-14 minuuttia.
Maustevoihin voi sekoittaa esimerkiksi kuivattujen hedemien tai pähkinöiden paloja tai yrttejä.