Joka muru käyttöön - testaa 4 uutta hävikkiherkkua!
Inspiroidu hävikin vähentämisestä hävikkiherkkuja tekemällä! Kuivahtaneet paistotuotteet muuttuvat kädenkäänteessä tunnelmallisiksi makunautinnoiksi vain muutamilla raaka-aineilla. Nappaa helpot hävikkireseptit käyttöösi ja hyödynnä kaikkia tarjoamiamme materiaaleja hävikin vähentämiseksi.
Hävikkiviikkoa vietetään jälleen 12.–18.9. Hävikkiviikko on hyvää aikaa muistuttaa itsellemme, että hävikin vähentäminen on elintarvikeketjun yhteinen haaste, jonka hoitamiseen tarvitaan kaikkien panosta. Kauppojen osuus elintarvikeketjun ruokahävikistä on noin 18 %, ja jokainen hävikki näkyy miinuksena kassassa ja työmäärässä. Me autamme sinua vähentämään hävikkiä ja parantamaan kannattavuuttasi, sillä hävikki on rahan, ajan ja ympäristöresurssien hukkaan heittämistä. Täältä löydät kootusti paljon hyödyllisiä vinkkejä, miten hyödynnät raaka-aineet kokonaisvaltaisesti ja edistät samalla liiketoimintaasi.
Hävikkiä ei tarvitse pelätä, kun tietää miten jokainen murunen voidaan käyttäää hyväksi. Tästä erinomaisen opetuksen antaa liikenneasema Koskelossa 34 vuotta työskennellyt ravintolapäällikkö Marita Rossi. Lue täältä suosittu juttumme, jossa Marita kertoo, kuinka Koskelossa käytetään hyväksi jokainen hävikkiin joutunut leipomotuote.
Innostu ihanista uusista resepteistä!
Ruokahävikin vähentäminen voi olla todella inspiroivaa! Hävikkiin päätyneet kuivahtaneet paistotuotteet ovat mitä ihanimpia raaka-aineita jälkiruokien valmistuksessa. Hävikkiherkkujen ei todellakaan tarvitse olla tylsiä. Toivottavasti innostut kokeilemaan seuraavia helppoja ja nopeasti valmistuvia ohjeita, joihin et tarvitse kuin muutaman raaka-aineen. Lisää hävikkireseptejä löydät reseptipankistamme.
Eton Mess croissantista
Tämä resepti on tuunaus perinteisestä englantilaisesta jälkiruoasta. Voit hyödyntää siinä kuivahtaneet croissantit.
Tiramisu kanelipullasta
Tee kuivahtaneista kanelipullista, esimerkiksi Vaasan Kotoisesta Korvapuustista, herkullista tiramisua.
Suklainen karpaloleipä
Leivästä saat tuunaamalla herkullisen suklaisen jälkiruoan.
Omenaherkku siemenleivästä
Valmista omenainen hävikkijälkiruoka eilisestä Vaasan Mestarin Siemenleivästä.
Hävikki vähenee oikealla paistolla
Jotta välttäisit hävikin syntymistä jo paistovaiheessa, opettele tuntemaan parhaat työskentelymenetelmät omalle paistopisteelle. Paina mieleen seuraavat kolme tärkeää toimenpidettä, jolla hävikin vähentäminen paistopisteellä onnistuu helposti:
1. Paista oikein ja usein
Rytmitä paistoa päivän mittaan kysynnän mukaan. Paistotuotteet ovat houkuttelevimmillaan uunituoreina. Mikäli paistat kaiken aamulla, jää tuotteita todennäköisesti hävikkiin enemmän kuin haluat. Paista tuotteet oikein ja hyödynnä Lantmännen Unibaken paistolakanan paisto-ohjelmia. Opi tuntemaan oma uunisi, sillä uunit ovat erilaisia. Jaa hyvän paiston vinkit kaikille työkavereillesi.
Vinkki! Katso kuvalliset esimerkit, miltä näyttävät oikein ja väärin paistetut paistotuotteet. Jotta saat paistosi onnistumaan, lataa avuksesi näppärä paistamisen pikaopas.
2. Paista reilusti samaa sorttia
Pidä vitriini runsaan näköisenä paistamalla runsaasti vain muutamia sortteja. Vaikka mielesi tekisi paistaa montaa sorttia ja luoda tätä kautta houkuttelevaa esillepanoa, on asiakkaan helpompi tehdä ostopäätös suppeammasta valikoimasta. Teet paiston helpommaksi ja vähennät hävikkiä runsaalla mutta yksinkertaisella esillepanolla. Voit myös hyödyntää yhtä ja samaa paistotuotetta tuunaamalla niistä erilaisia!
Vinkki! Älä tee näitä virheitä esillepanossa!
3. Säilytä tuotteet oikein
Pakastetut tuotteet säilyvät herkullisina. Pidä huolta pakasteiden oikeasta käsittelystä ja pakastimen oikeasta lämpötilasta. Lisämotivaatiota ja taustaa hävikin vähentämiseen löydät aiemmasta kirjoituksesta, lue se seuraavaksi!