Kesän street food yllättää!
Kesä lähestyy, joten street foodin uusimmat trendit on viimeistään nyt syytä ottaa haltuun! Ensi kesänä street foodissa nähdään uusia trendikkäitä ruokia, kuten täytettyjä Vaasan Street Food Naanta® Taskuleipiä ja Vaasan Street Food Bao Bun höyrysämpylöitä. Lue ja nappaa vinkit kesän katuruokatrendeihin!
Katuruoasta on tullut Suomessakin suosittua, ja etenkin kesällä mukaan ostettavat, helposti syötävät annokset tekevät kauppansa. Hampurilaiset ovat katuruoan kestosuosikkeja, mutta kuluttajat kaipaavat myös uutta. Katuruokavalikoiman laajentamisella voit tarjota asiakkaille elämyksellisempiä ruokakokemuksia, erotut kilpailijoista ja houkuttelet kokeilunhaluisia asiakkaita maailman mauilla. Kokeile rohkeasti myös erilaisia kasviproteiineja.
Tarjoamme monipuolisen valikoiman helppokäyttöisiä tuotteita, joita voit käyttää seuraavissa resepteissä.
Täytteet Naanta®-taskussa!
Vaasan Street Food Naanta® Taskuleipä on Lantmännen Unibaken kehittämä street food -tuote, jossa yhdistyvät naan-leivän herkullinen rakenne sekä pitaleivän kätevä muoto.
Naantassa® on mukava suutuntuma ja rakenne, joka toimii erinomaisesti street food -annoksissa. Naantan® voi täyttää monenlaisilla täytteillä. Taskuun voi sujauttaa kasvis- tai lihatäytteen lisukkeineen ja päälle maukasta kastiketta. Kastikkeet pysyvät hyvin taskumaisen Naantan® sisällä.
Katso herkullinen aasialaishenkinen Naanta® Hoisin-kanalla -resepti.
-
Sulata tai paista 200 °C 3–5 min.
Pehmeän pyöreät bao bunit
Bao bunit ovat lyöneet itsensä läpi myös Suomessa. Näitä herkkuja myyvät ruokarekat tulevat olemaan kesällä kiireisiä! Vaasan Street Food Bao Bun höyrysämpylä on pehmeän kuohkea sämpylä, jonka voit täyttää haluamaasi tapaan, joko lihalla, kalalla tai kasviksilla. Rapeat ja pikkelöidyt kasvikset antavat pehmeille bao buneille tasapainottavaa purutuntumaa. Valmista täytteet valmiiksi ja täytä sämpylä juuri ennen tarjoilua. Baon lämmitys tapahtuu perinteisesti höyryttämällä höyry- tai bambukorissa, mutta myös mikrossa saat sämpylästä ihanan pehmeän ja kuohkean.
Pääset kiinni aasialaiseen katuruokatrendiin Tokyo Chicken Bao Bun -reseptillä ja kuohkeilla Vaasan Street Food Bao Bun höyrysämpylöillä.
-
Sulata 1–2 h huoneenlämmössä tai yön yli kylmiössä.
-
Kuumenna höyrykorissa tai mikrossa.
Kuumaakin kuumemmat hot dogit
Hot dogeihin panostetaan nyt huolella. Helposti käsin syötävät hot dogit saavat makuvaikutteita maailman katuruokatrendeistä ja gourmetmakkaroista. Ajatuksella rakennetuista hot dogeista ollaan myös valmiita maksamaan perushodareita enemmän. Kokeile ravintolatason Chicken Hot Dog -reseptiä kesän ruokakojussa ja katso, kuinka jono kasvaa! Hot dogit täytetään rapeilla, friteeratuilla broilerinfileillä ja viimeistellään coleslawilla ja chilimajoneesilla.
Hot dog kannattaa rakentaa laadukkaista täytteistä, sillä se näyttää houkuttelevalta, nostaa fiilistä ja maistuu parhaalta. Vaasan Street Food Hot Dog -sämpylä on klassinen saranahalkaistu hot dog -sämpylä, joka on valmis paahdettavaksi pelkän sulatuksen jälkeen.
- Sulata 1–2 h huoneenlämmössä tai yön yli kylmiössä.
- Kuumenna paahtimessa, grillissä tai uunissa.
Rullatut rieskat
Katuruoka, joka pohjautuu pohjoismaisen keittiön makuihin, syntyy rieskasta! Ohuesta rieskasta rullaat helposti erilaiset wrapit kahviloihin, huoltoasemille, vitriineihin. Kun leikkaat rieskawrapista pienempiä suupaloja, ne sopivat erinomaisesti vitriinistä tarjottavaksi. Todellinen skandinaavinen street food syntyy kylmäsavulohesta ja piparjuuri-coleslaw’sta. Stockholm Stack on juuri tällainen näyttävä wrap.
SBS Rieskaneliö on ammattilaisten leipoma, paistama ja pakastama, joten sinulle ei jää tehtäväkseksi muuta kuin sulatus. Sulattamalla saat nopeasti ja vaivattomasti rieskat tarjolle.
- Sulata huoneenlämmössä 1½–2 tuntia.