Hyvä hotelliaamiainen tarjoaa jotakin ekstraa
Aamiainen on hotelliasiakkaille yksi tärkeimmistä kriteereistä. Näin sanoo hotelli Scandic Grand Marinan keittiömestari Matti Marjasalo. Katajanokalla sijaitseva hotelli panostaakin aamiaisessaan runsauteen, maistuvuuteen ja laatuun. Leivonnaispakasteiden käyttäminen helpottaa keittiötä saamaan runsaan aamiaisen sujuvasti esille.
Lähes jokainen asiakas nauttii Matti Marjasalon ja hänen keittiöporukkansa loihtimista herkuista Scandic Grand Marinassa, sillä hotelliyön hintaan sisältyy aamiainen. Aamiainen on todellakin runsas, sillä tarjolla on yli sata erilaista tuotetta.
– Hotelliaamiaiselta odotetaan pientä ylellisyyttä. Halutaan jotakin sellaista, mitä kotona ei aamuisin viitsitä tehdä. Munakokkelia ja pekonia, pieni makea herkku kahvin kanssa, lämpimiä cocktail-piirakoita ja juuri uunista tulleita, rapeakuorisia leipiä, Matti luettelee.
Lämmin leipä kutsuu tuoksullaan aamiaiselle
Jotta runsas aamiaistarjoilu saadaan sujuvasti esille aamulla ennen seitsemää, on keittiö tehnyt hyvät valmistelut edellisenä iltapäivänä. Matin mukaan hyvä ennakkovalmistelu on erittäin tärkeää, että kaikki herkut saadaan ravintolasaliin tarjolle. Grand Marinassa tehdään myös paljon itse, esimerkiksi granolat ja pähkinät paahdetaan hotellin keittiössä.
– Aamun aloitamme tuntia ennen tarjoilun aloittamista eli kello 5.30. Aamun puuhiin kuuluu tarjolle asettelu ja leivonnaisten paistaminen. Meillä paistamista hoitavat siihen koulutetut vakiohenkilöt. Näin paistolaatu on aina hyvä.
Scandic Grand Marinan leivät, piirakat, croissantit ja pienet makeat herkut ovat kaikki pakasteita.
– Paistamalla paikan päällä saamme esimerkiksi leipiin rapeamman kuoren. Ja vastapaistettu lämmin leipä myös tuoksuu erittäin hyvältä.
Matti Marjasalon mielestä leivonnaispakasteet ovat tärkeä osa sujuvuutta. Leivonnaiset eivät lopu kesken, koska niitä löytyy pakkasesta ja näin hävikkiäkin on helpompi hallita.
– Tuotteet ovat myös erittäin hyvänmakuisia, hän kiittelee.
Kiitos leivonnaispakasteiden, valikoima voi myös olla runsaampi ja esimerkiksi gluteenittomien leivonnaisten tarjoaminen onnistuu. Ne ovatkin Grand Marinassa tarjolla omassa erityisruokavaliopöydässä.
Leipähävikkiä hotelli torjuu esimerkiksi sillä, että leivät ovat tarjolla kokonaisina, ei leikattuina. Jokainen voi leikata itselleen sopivan palan eikä valmiiksi leikattuja paloja jää kuivumaan.
Kiireettömillä kesäaamiaisilla viihtyvät perheet
Scandic Grand Marinassa käy paljon vakioasiakkaita. Talviaikaan he vierailevat hotellissa usein työasioissa, mutta kesällä hotelliin tullaan perhelomalle.
– Perheet nauttivat kiireettömästi kesäaamiaisia ja silloin maistuvat erityisesti riisipiirakat ja makeat leivonnaiset. Tänä kesänä tarjoamme lapsille aamiaisella omat lettukestit eli ravintolasalista löytyy myös oma lettupöytä. Puuron kanssa halutaan marjoja, Matti Marjasalo kertoo.
Keittiöpäällikön oma herkkuaamiainen perustuu puuroon, mutta sen päälle maistuu kuppi kahvia.
– Ja jokin pieni makea leivonnainen sen kanssa, vaikkapa pieni pala Mansikka-raparperilevypiirakkaa, hän nauraa.